Activity Week Chios 2009



Και ναι!!!
Το event για το οποίο τόσο πολύ αγωνιούσαμε και ετοιμαζόμασταν, έγινε κ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!!
Την Κυριακή 28/6 ESTIEMers από διάφορες τοπικές ομάδες της γειτονικής μας Τουρκίας, της Γερμανίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας ήρθαν στο νησί μας για να συμμετάσχουν στο “Activity Week Chios 2009” !!!
Οι 15 συμμετέχοντες, οι οποίοι διαμέναν στις φοιτητικές εστίες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νησί της Χίου, την κουλτούρα του και την επιχειρηματικότητα του με το μοναδικό τρόπο που μόνο οι φοιτητές της ESTIEM γνωρίζουν!!!
Το πρόγραμμα, όσο αναφορά το επιμορφωτικό κομμάτι, απαρτιζόταν από επισκέψεις σε 2 μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού, την “Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.” και την “Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου Συν. Π.Ε.” οι οποίες περιείχαν ξεναγήσεις στο χώρο καθώς κ βιντεοπροβολές. Ακόμα, υπήρξε μία συνεργασία με τον σύλλογο «Αμανή19» ο οποίος είχε διοργανώσει μια πολύ όμορφη εκδρομή – περιήγηση στο Δήμο Αμανής. Επίσης, εμπεριέχονταν και 2 επισκέψεις στο αρχαιολογικό όπως και το ναυτικό μουσείο. Τέλος, υπήρξε και μία ομιλία την Τετάρτη 1/7 στο αμφιθέατρο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με θέμα «Η επιχειρηματικότητα στα νησιά και ο ρόλος του πανεπιστημίου» από τη διδάσκουσα του τμήματος «Μηχανικών Οικονομίας κ Διοίκησης» κ. Κωσταντέλλου.
Τώρα, όσο αναφορά το κομμάτι της διασκέδασης, οι φιλοξενούμενοι μας, επισκέφθηκαν τα πανέμορφα χωριά της Λαγκάδας, των Καρδαμύλων, των Μεστών και του Πυργιού. Επίσης κολύμπησαν στα νερά της παραλίας του Καρφά, της Κόμης, της Δασκαλόπετρας, του Bella Vista καθώς και αυτή στη περιοχή του Ταγματος όπου έλαβε μέρος και ένα πολύ πετυχημένο beach party με θέμα “Δεκαετίες 70-80” παρέα με πάρα πολύ ούζο!!!! Τέλος διασκέδασαν στα διάφορα μαγαζιά της προκυμαίας όπως το «Μπούρτζι», το «Avenue» καθώς και το «Satva».
Από τα σχόλια των συμμετεχόντων ο ενθουσιασμός τους για την όλη διοργάνωση του προγράμματος καθώς επίσης και για όλα όσα γνωρίζουν ήταν εμφανέστατος! Φράσεις όπως «Πολύ καλή δουλειά παιδιά!» ή «Αυτό το μέρος είναι καταπληκτικό και θα ήθελα να ζούσα εδώ!» βρίσκονταν στο καθημερινό τους λεξιλόγιο!
Ευχαριστούμε πολύ την οργανωτική επιτροπή του event αυτού και προσδοκούμε για πολλές ακόμα τέτοιες επιτυχίες!!!